Seriously, it has nothing to do with the itch.


Finally I managed to break the three month’s blog-a-pause. At this juncture I have to make it clear that this unprecedented time-lapse has nothing to do with any superstitious belief or to commemorate any special events but for sure the longest Blogosphere dormancy period by my standard. It is neither a disease nor my ideas getting into a gestation period but a symptom of mood disorder which manifested from an intimate love-hate relationship with this virtual space. Somehow I am quite relieve now to be able to associate myself and start my intimate relation again with this domain and share some interesting stories with my fellow Blogger friends.

I have to admit though. It must be these intimidating sea serpents with tentacles from the darkest abyss of the South China Sea that woke me up from my deepest slumber. For the past three months I had myself so occupied with none other but myself and somehow got lost into another psychedelic dimension. In order not to feel very guilty leaving this blog in the longest solitude mode ever, I think the best thing to do and what most other good citizens of this Bolehland normally do is to give lame excuses or find some poor scape goats. This time I shamelessly put the blame on my broken laptop – the one that broke my heart but luckily not my spirit.

A week before Ramadhan I traveled back to the Keropoklekor land for a short family holiday and some self-defined top secret/covert activities. I met some of my old friends and in one of our important kedai-kopi-tepi-jalan meetings the word ‘sutong sumbat’ (stuffed-squid) became a topic of heated debate. Normally when we, the nasi lemak eating nation meet our old friends or long-lost schoolmates in kedai kopi the type of topic that top the list would revolve around the family matters such as the current number of kid and future wives, nostalgic and funny school experiences that make us continuously giggling, future business venture that will never materialize etc. Weird as it was, the delectable dish Ganukite called ‘sutong sumbat, dominated the discussions.

I then realized the reason we talked so much on food rather on some other serious matters was because there was not much point in talking seriously on any serious matter because it seems nobody is serious these days. We are surrounded by jokers that make fun of each others. Whatever your belief is, religious matters for example are being ridiculed and mocked indiscriminately without any shame or self-respect. The world economy doesn’t help either and crumbling down faster than a sonic-boom speed. Even keropok lekor become an expansive commodity. Who knows in the future ‘sutong sumbat’ won’t have any more ‘sumbat’ (stuffing) to compliment the salty taste of the squid.

After such a long break, I think it is not superstitiously good and nice to indulge in some serious topic to start with. I don’t want to talk very seriously at the moment as my mission now is to find out whether there is any ‘sutong sumbat’ being sold at any of the scattered bazaars around my neighborhood. That is to find the answer to some of our dispute during the old friends meeting while in Ganukite.





…Selamat Berbuka Puasa folk!

Advertisements

37 Responses to “Seriously, it has nothing to do with the itch.”

  1. sedapnye 'ketupat sotong' hehehe

  2. Sedapnya ketupat sutong! Hmm, buat saya lapar.

  3. my tongue is officially drowned with excessive saliva.

  4. Welcome back DrSamHmm…i sure wanna hear more(:…Sotong sumbat@ketupat sotong makanan terkenal di pantai timur ek…sedap ni…Selamat berbuka puasa

  5. Doc,Believe it or not, I never try this sotong sumbat. Maybe this December if it happen that I attend my colleague's wedding :-)By the way, what is your new laptop brand? 🙂

  6. Dr Sam.. welcome back;)…Mine was last 2 years. Around a month i was 'gone'. I blame myself for that..(kononnya sibuk) hehe.PS: sotong sumbat is always the best, but i cannot find it at the bazar ramadhan here.. i guess:)

  7. rasanya macam tak pernah makan lagi tu sotong sumbat tu.. nak kena jeling2 di bazaar ramadhan ada ke jual hehe

  8. Isy tengok sutong goreng ingat Ru Sepuluh

  9. salam,DrSam,welcome back to blogging world doc!selamat menyambut ramadhan.:)

  10. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~السلام عليكم ورحمة الله و بركاتهأهلا وسهلا يا رمضان!! … رمضان كريم”Selamat Berpuasa & Selamat Berbukafirestartingautomobil.blogspot.combukandoktorveterinar.blogspot.com~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~Jom Terjah entry terbaru ??tip Pemeriksaan servis kereta lama tak datang sini… welcome back to blogging world doc!Sotong sumbat wooooo cecah sos cili sedap tu…. my mum memang tiap kali puasa mesti buat… pembuka selera ketika berbuka dan sahur kata kan…

  11. assalamualaikum doc. maaann!…such a long time no hear from you…finally. talking about sutong sumbat, ni lah antara mkn east-coast yg saya tak boleh layan. sorry doc. tapi hok lain tu…bole belako…insyaAllah.

  12. Miss Izah,Oh ya…sutong sumbat = ketupat sutong.aliff,tak jumpa pula kat bazaar ramadhan kali ni. memang endemik kat Ganukite aje kot…

  13. mirachantek,in that case…I promise not to post any food related-entry again the whole Holy month. Haru tu…drooling sampai berbuka puasa :)Hazeleyed lady,Thank you madame. It is hard to promise but will try my best to pen down and share stories as usual. Selamat menghidupkan malam-malam dibulan Ramadhan yang mulia ini.

  14. welcome back drsam…pic sotong menyelerakan

  15. Faisal Admar,I think you can sample this dish in some other places apart from the East coast states. I know Kedahan has their own version of ketupa sotong.My 6 years old laptop has just got its new life. Being in ICU for a while. Probably have to wait for the Gomen bonus for a new one :)Afida Anuar,Thank you Afida. Mine is still going strong after 6 years of heavy bantering. Selagi ada jasa dikandung badan :)p/s: no trace of that intimidating sotong around my place too…probably the sutong is too shy to come to big cities.

  16. zino,sebenarnya selepas lama tak makan, bila dah jumpa hari tu, makan sekor pun tak habis. Lemak sangat :)jeragang,Kg Ru Sepuluh comel sunggoh. Damai je perasaan kalau lalu kot situ. catz,Salam Ramadhan al-mubarak catz. Terimakasih dan syukur dapat berkongsi cerita lagi.

  17. Afzainizam,memang hasil air tangan mak pasti menyelerakan.nahmy,Waalaikumussalam nahmy. When my mother cooked the dish for me, I thought I could finish the whole plate. Perasan…makan seekor pun tak habis sebab lemak sangat :)besi,terimakasih. kalau tak pernah makan, kena cuba tu besi.

  18. wow.. belum pernah rasa sotong sumbat ni. tengok gambar kat sini terus terigin..nampak menyelerakan

  19. my fav tu…… sam, tolong e-mail me at kamabakar@yahoo.com? tq.

  20. sutong sumbat memang sedap… memang feveret..

  21. …bulang proser baru DrSam tubik… 'koma' blogging… hehe…

  22. annfrendly,kena cuba tu ann.Kama At-Tarawis,Insyaallah Kak Putri. saya minta resepi dari menteri hal ehwal dapur.MULAN,dulu memang feveret…sekarang makan lepas gian je :)yohteh,he…he…beku pale otok kejap. Nok buat guane stabok yohteh….

  23. laaa sam, i bukan mintak recipe, just asking you to email me sebab nak hantar wedding invite to you..lol

  24. Assalamualaikum sahabat…Moga sahabat sihat hendaknya lebih-lebih lagi di bulan yang penuh berakah ini..Selamat kembali dan selamat berpuasa, moga Allah kurniakan kita semua ketaqwaan..

  25. Abd Razak,Waalaikumussalam sahabat. Alhamdulillah masih diberi keafiatan dan terimakasih kerana bertanya khabar.

  26. Kama-At-Tarawis,Ye ke…hi…hi…will do. TQ

  27. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~السلام عليكم ورحمة الله و بركاتهأهلا وسهلا يا رمضان!! … رمضان كريم”Selamat Berpuasa & Selamat Berbukafirestartingautomobil.blogspot.combukandoktorveterinar.blogspot.com~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~Jom Terjah entry terbaru ??tip servis motorsikal kupcai scooter woooo setiap orang lain caranya kan… ada sotong sumbat di stimkan ada yang goreng ada tanbg bakoorrr… tapi yang penting masuk peruttt

  28. Salam Ramadhan buat Dr. Sam sekeluarga. Setakat ni ida jumpa sotong sumbat kat Kg. Baru, RM4.00 seekor, tp x pernah beli pun…selamat berpuasa…

  29. selamat berpuasa dan selamat beribadah dr.sam!

  30. No wonder so quiet…ingat kan sakit datang semula. Moga sihat sejahtera satu keluarga…dan harap harapnya tidak beraya di hospital lagi! salam ramadhan..rebut peluang keemasa pada 10 malam terakhir!!

  31. Afzainizam,lain padang lain belalang.idasm,Boleh tahan juga harga sutong sumbat tu. Kalau saiz besar berbaloi lah kot beli sebab dengan harga tu boleh dapat satu nasi ayam kat tempat saya.Selamat berbuka puasa buat ida sekeluarga.@xim,Semoga puasa kali lebih sempurna buat rakan-rakan semua.ASH,He…he…tak sempat lagi beraya di hospital…hampir-hampir je…sama-sama kita doakan semoga kita semua dapat menyempurnakan ibadah puasa kali ini dengan baik.

  32. Assalamualaikum Dr Sam:)Moga dianugerahkan kesihatan yg baik & dilimpahi keberkatan di bulan mulia ini..Amin..Cakap pasal sotong sumbat…kebetulan pula hari ni 'terbeli' lakk!:)Memang lama sgt tak makannya!:)Selamat Berbuka puasa yaa..

  33. Pn Kartini,waalaikumussalam pn. Semoga Pn juga dianugerahkan dengan keafiatan dan bahagia bersama keluarga.Macamana boleh terbeli plak tu 🙂

  34. Salam Ramadhan Dr Sam..:)

  35. Hunny, Salam Ramadhan al-mubarak.

  36. Ada orang nok kena keroh untok buat tuppat sutung sari dua ning..

  37. shd go to Keropoklekor land and try to find the original of sotong sumbat..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: