>A strange concept to consume

>

One particular hot afternoon, while enjoying my bowl of cendol tapai and almost oblivious to my surrounding by the cendol’s blissful charm I hardly paid any attention to a middle-aged man sitting beside me – doing the same sinful deed as me i.e gorging two bowls of laksa utara. Almost too consumed with the food we hardly uttered any word and carried on to mind our own business. Suddenly the man looked up and uttered a few indistinct words to me. At first I ignored him because naturally I don’t talk to a stranger, unless if I wanted to sell some funny products from a direct selling company. But the stranger kept repeating saying the same thing as if to attract my attention.

The stranger: “Hari ni tak berapa bagus lah” (Today it seems, is not a good day). Yes, if you haven’t realized yet, the mortal is so keen in labeling everything with adjectives. Just to describe the mood.

Me a.k.a cool guy : “...kenapa pula macam tu encik…langit nampak cerah aje…” (Why is that so sir, the sky looks just fine?) I blurted my first starter line which perhaps sounded a bit awkward.

The stranger : “Hari ni saya rugi…kalaulah semalam saya jual mesti dah untung.” (I don’t make any profit today…I would be better off if I were to sell them yesterday).

Me a.k.a cool guy : Apa cerita? (What is this all about?) I almost said “Apa kehe”, but as cool as you might be, you don’t throw a casual line like that to a stranger.

The stranger : “Semalam kalau saya jual boleh untung RM5000, saya tangguh hari ni tapi harga jatuh dan hanya untung RM3000 aje. Rugi betul….”(If I were to sell yesterday I would have gain the profit of RM5000, but today I am getting only RM3000…). My cendol suddenly and superficially tasted a bit cheapo.

A strange concept to me. But that is life and life can sometimes presents us with a number of her own version of paradoxes. It may sounds quite tasty though, but you may have to chew it all and consume it in one go if you want to live by that strange concept.

That conversation is still lingering in my ears until today and something to ponder upon, but I couldn’t help myself though, who that guy might be?

26 Responses to “>A strange concept to consume”

  1. >Salam,Hari ini, esok atau lusa memang kita tak pasti apa akan terjadi. Kita hanya boleh merancang, tapi ketentuannya telah ditetapkanNya.Namun, ini tidak bermakna kita tidak perlu berusaha dan juga bersyukur. Segala yang berlaku buruk atau baik ada hikmahnya…..

  2. >It is all about money..money..money!! Sad…..but that's d reality.

  3. This comment has been removed by the author.

  4. >Assalamualaikum…Moga sdra sihat hendaknya di sana..Rugi untung semuanya datang dari Allah, syukur atas segala kurniaan~Nya

  5. >juai durian agaknye DrSam.. heheeh

  6. >Do not hesitate. Go for it. Nanti nyesal. Gitu kot the moral of the story :)Eating and lamenting.. that's not good though…

  7. >kayteeze,WSM Tie. Saya masih terfikir dan teringat percakapan itu kerana ia merupakan satu pengalaman yang agak unik. Ia menjadi satu pedoman dan pengajaran untuk saya bermuhasabah diri,menerima sekadar yang ada dan mengasuh agar sentiasa bersyukur. Sally,Duit…duit…

  8. >Abd Razak,Waalalikumussalam ustaz. Semoa mendapat keredhaan senantiasa.Konsep syukur suatu yang kita perlu terap di dalam jiwa dan sebati di dalam diri. Nafsu lawwamah kita kena kunci, dan nafsu mutmainnah kita kena gilap selalu.DeLancrettLurpak,Mungkin juga tu…cendol campur durian mungkin sedap juga :)Syed,You are right sir. I was supposed to enjoy the blissful taste of cendol, but ever since the encounter whenever I visited the place my mind kept thinking of that stranger. Concentrate…concentrate… (on the food)

  9. >ermmm…who?salam Doc…dok jengok belog mu… tahung ni dok dang maing air boh…hehehehappy new year to you and your family…semoga di panjangkan usia dimurahkan rezeki

  10. >itu bual orang kayo hehe

  11. >As salam doc..semoga sihat2 selalu.alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk memperbetulkan yang tak berapa nak betul sehingga ke hari ini.

  12. >patungcendana,harap-harap sekali boh, pantai dok berubohHave a nice day madam PC!zino,Agaknya lah ye. Sebab tu rasa perbualan tu janggal aje. Tak biasa bual dengan orang kaya :)IRIS,Waalaikumussalam IRIS. Kadang-kadang orang yang betul pun buat tak betul dan orang tak betul pula boleh buat yang betul…Semoga diberkati senantiasa.

  13. >now and then some people pops out a story which leaves more questions than answers. i reckon some are there just to spew what's in their mind. or that they like to remind other people of their existence by some out of the world stories.

  14. >…huk 'uh, dok jjupe ngan ambe tu… nok suroh dia belanja cendooo ngan tapee… pahtu bukuh lagi tiga… hehe…

  15. >,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..//__l_l_,\____\,__l_—\_l__l—[]lllllll[]_(o)_)__(o)_)–o-)_)___~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Salam Persahabatan kami datang ziarah blog andahttp://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.com~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~wehhhhhh tak mesti hari hari ade untung ma…… tak mesti hari hari rugi ma….kalau ade untung ade rugi baru lahhhh nama nyerrr cabaran hidup

  16. >mizzyN,as mysterious as it might be, that is the complex world for us the mortal has to unravel.yohteh,…bisnes untung ribu-ribu ni setakat tige cendol je dok ballo yohteh…tamboh se lagi utk mek kat rumoh baru comel…Afzainizam,Macam-macam ada…

  17. >same goes with my friend. sold at 38 and it went up 43! hehe. life is like that.

  18. >That guy might be broker saham kot..:)

  19. >Org yg cakap relax camtu mestilah dok men saham selalu…tak pon dia juai getah sekerap agaknye….

  20. >DrSam,Guy who had lost his stake(plus his mind:) during extreme bearish stock market? Probably…or simply a guy who talks jiberish to stranger just to c how one reacts…..:P "dia nervous tengok handsome looking YOU makan laksa best x hengat nak check out surrounding" ha ha haa..old saying says "mentua lalu belakang pun x sedar" :)Have a wonderful holiday Doc!

  21. >Faisal Admar,Perhaps, the problem lies because some of us don't talk in the same lingo…Hunny,Most probably, yes…makcikkantin,ha…ha…getah sekerap pun dah naik harga sekarang dan asyik kena curi aje. Mungkin dia terlampau psycho dan terpaksa jual getah sekerap tu terburu-buru…pekebun getah moden (dan contoh).MariaFaizal,Perhaps…perhaps…perhaps…just like the Pak Man Telo era :)I would very much like to confirm your assumption Maria and perhaps I will go to the place today and talk to that stranger-no-more for the assurance :)Have a nice holiday to you too Maria!

  22. >Wa rasa aa..that guy bukan rugi tapi untung ade kureng sikit…itu saja!Profit is still a profit maaaa!!manyak sikit sajer…..tapi aaaa…'True Bisnessman' talak cakap untung rugi meniaga saham sama orang maaa….liam liam sajer..

  23. >zaman skrg zaman duit..semua duit.mungkin pakcik tu main saham kot..kalau nadia ada situ nadia cakap "dah takdir pakcik dapat 3k instead of 5k..redha yer pakcik" lepas tu bayarkan laksa yang dia makan sambil memberikan senyuman lalu berlalu pergi.hehehe…

  24. >ashley,Wa rasa pun gitu juga…wa ingat lu sama wa fikir manyak sama wooo… Naddiea,Lepas ni kalau saya jumpa lagi orang tu, saya ingat saya akan pakai ayat Naddeiea…

  25. >kadang2 untung batu tenggelamtapi kadang2 untung sabut untungtapi kadang2 tu untung batu timbulconfirm banyak untung tu….

  26. >besi,ada untung atas untung ini yang banyak untung untung atas rugilebih sikit dari rugi atas rugi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: