The garden of love

Before I close the French chapter I think this particular place worth a special mention somewhere in this virtual realm of Blogosphere. For its sheer beauty and tranquility this God-gift is a natural pleasure of life I personally wanted to immortalize in a small corner of my memory. This place deserved an elaborate appraisal, but narration alone wouldn’t do much justice if not accompanying by splendid illustrations.

Luxembourg garden. The garden of love.

To discover the soul of this Baroque-styled garden, it doesn’t require much shoe sole. The obedient foot that I let to wander and explore almost every nooks and crannies of Paris iconic landmarks finally find its resting place to temporarily recharge. A home away from home. I then surrendered myself on an empty bench under the brightly colored Autumn shade and let the serene surrounding embraced me. To fully appreciate the place I closed my eyes and unclogged my heart. So different but yet at the same time so right. It was a full frontal assault of brilliant colors with intoxicating beauty that extend far beyond my coherent vision. Yet time and time again I have to remind myself that the journey had finally come into a conclusion.

Life is beautiful.

Then I realized that I was alone and my journey to that singular beauty and riveting moment would have been more meaningful if my love one was there.

This is however not a desperate attempt to resurrect the sweet memories that will gradually erode and dilute in time. This is not the kind of memories that will becloud my soul with sadness. This intoxicating memories, I am sure will occasionally reincarnate and come knocking on the door of my Utopian dream. Harder it may seem, this unspeakable colorful chapter of my life has come to an end (at least for the time being)…



33 Responses to “The garden of love”

  1. >Yes, life is beautiful.Your photos too are so beautiful..adusss sgt teringin ke situ..huhu

  2. >cantiknya pemandangan dan bangunan tu…

  3. >Whoaaa!! Dr! Bila sampai ni? jangan lupa ole-ole saya ek? Fridge magnet!! Pleasee!!!:)

  4. >beautiful pictures again. My favourite: the bench in the park.I love autumn and missing it too looking at your pics.

  5. >sally,beauty is everywhere. Just need to open our 'eyes' and see…zino,saya pun terpana…satu hari suntuk kat situ pun tak terasa.Hunny,Nanti saya check kot-kot ada lagi. e-mail address kat saya. Insyaallah kalau ada rezeki.3 yearshousewife,My favourite too. The scattered dead leaves on the floor really bring out the mood. If I come half an hour later to the place, the leaves would have gone as they swept/blew the leaves away and put in the bin…

  6. >very the romantic pictures kanns.. ehehe

  7. >★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★buat pembaca blog kamihttp://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★Kami Kembali lagi… Maaf atas lama tak ziarah..eeemmm kata orang hujan batu dinegeri sendiri lebih elok dari hujan emas di negeri orang…but nampak cantik sekali suasana di negeri orang…. cantik sesangatLuxembourg garden. The garden of love..ada yang kata merupakan sebuah Kisah Dongengan berkenaan seekor naga keluarkan api yang membuat kacau bilau disana… betul ke

  8. >gambo#2… nung lik blakang, ingatkang rumoh flét macang d'Gelung Bilal… rupa²nya pohong, nye érong… bijok, bijok…gambo#3 pulok… jauh ssayu' nung ada krén sse… nok wat bangunang menara warisang mo'o… takdok ke DrSam gi melawat ke tempat² bangunang rutuh masa dinung..?

  9. >salam ziarah Dr.moga sentiasa dlm rahmat-Nya.walaupun cuma melalui beberapa keping gambar, ianya tetap perkongsian yang sgt bermakna dan merangsang kita berfikir tentang kebesaran-Nya.

  10. >pic yg dr sam snap mmg cantik, musim luruh ke?negara Luxembourg…dekat ngan holland ke dr sam…geografi lemah sikit….sbb tu tanya

  11. >DrSam,cantik nya gambar.yes i agree, life is beautiful.:)

  12. >Just came back from Labuan yesterday, I was on a 3 days sortie.. To look at their Halal Hub.. and now I noticed you have several lovely posting on your exciting sojourn in Paris..Ahh.. Paris.. je t'aime … for my 2 months there.. I survived on le pain (roti), baguette (rod -roti panjang french) et croissant (roti berbentuk bulan sabit).. at time on cous cous poulete(bijirin kus kus ayam – kus kus itu ditanak atau di kukus) in a small Arab restaurant close to Pigalle metro station very near to Moulin Rouge(kincir angin merah).Sourire toute la vie (french for senyum sokmo)

  13. >garden of love? naper ek?

  14. >All of sudden…I am in love again and my heart was left in the garden which had tistle flowers in it…..aaaaaaahhhh..cantik bro!!thank you for sharing the pictures.Pah ni, naik kapal gi tangkap gambo di nun..

  15. >always dream to go there..but…$$$$$

  16. >The photo of the empty bench reminds me of Bangkai's "Blue Bench At Regent's Park".

  17. >salam doc..cantik tempat tu doc..and yess..life also cantik…

  18. >en me,romantika gitu :)Afzainizam,saya tak pasti pula cerita berkenaan naga tu. Bunyinya pun macam dalam cerita-cerita dongeng kesatria dulu-dulu…

  19. >yohteh,cerite pasal flat Gelong bilal – teringat pasal Ustaz dok ghot cchetong. sebab dok dang sokmo nok gi ddegor padahal dekat teh je…masa dinung hari tu bukang dok dang, tapi tengok bangunang hok lame-lame pong dijage dengan penuh mmetet sekali. hok buruk pong jadi comel lotte. kalu tepat kite habis doh kena sodok llicing macang depang ppasor tuh…beghat…beghat sunggoh!

  20. >piewahid,Salam piewahid. Saya mendoakan semoga piewahid diberi kekuatan dan mendapat nikmat keafiatan kembali.ya, cantik duniawi (malah buruk sekalipun) merupakan cermin kebesaranNya. Kita lihat, kita fana.besi,TQ besi. memang masa saya pergi tu baru permulaan musim luruh. Sebab tu tone warna nampak berlainan sedikit (lebih kemerahan). Di negara temperat saya suka musim bunga dan musim luruh sebab sejuk sikit dan sejuk juga mata memandang. Luxembourg garden merupakan salah satu daripada banyak taman yang ada di Paris. kenapa dinamakan Luxembourg garden..? mungkin kerana di taman tu terletak Luxembourg hotel/palace (photo #1).Catz,trying very hard to make our life a beautiful one.

  21. >Wan Shariff,It sounds like another fact finding mission for another mega project Ayoh Wang :)Looking at the list of your healthy diet in France, by the time you come back from your two months stay, I assume would have shed some kilos. I didn't venture that far to the notorious part of Moulin rouge. Heard that part of Paris is very lively at night.Mak Su,Agaknye le…taman tu tempat anak anak muda terutama pelajar dari universiti berdekatan memadu kasih kot…sama lah macam Tasik titiwangsa kat KL ni kot…agaknye le…ashley,Well sis…glad to hear that love is smelling good in the air. But I would like to caution you…don't leave your heart away from home too long…someone somehwere might pluck it somehow🙂

  22. >Liyana Safra Zaabar,Banzai je…SPD,thank you for the link sir.nahmy,life is beautiful indeed.

  23. >★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★buat pembaca blog kamihttp://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★yup aku baru tau Luxembourg ni antara negara yang terkaya didunia… malah kaya taman taman ngan kawasan yang cantik cantik

  24. >Sangat indah dan menarik..

  25. >wow…wow…woooww..terpesona saya tengok semua gambar2 yang dr sam ambil.. meronta2 hati ni nak pegi france juga..cantik betul bunga-bugaan di sanacantik betul pemandangan di musim luruh. 1 hari nanti boleh Dr sam pergi bercuti dengan keluarga ke sana pula kan.. best.

  26. >salam..:)sekadar menumpang keindahan pada gambar2nya sahaja…:)

  27. >Ish ish ish…Cantiknya.. Tie suka kat park tu, rasa nak guling-guling di situ, hehe..

  28. >Hi DrSamThose pictures are really beautiful, especially the park. Visited France more than 30 years ago! Certainly a lot of things have changed over there. Bilalah nak sampai lagi …..

  29. >hi dr sam…Apa khabar…?lama x singgah…masih lagi siri keromantikannya…suka🙂

  30. >cantiknya Paris in autumn….kena pula dgn kepakaran fotographer….

  31. >nice…nak pegi jugak!

  32. >splendid!!!!! life is always beautiful and I could not agree with you more! enjoy it cherish it!

  33. >oh my.. so beautiful. I really would like to visit these places. InsyaAllah… but mesti Haji dulu😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: