Time and tide wait for no man

This axiom is becoming more and more real each passing day. Each day passes by, without even glancing at us and move away with lightning speed, faster than anybody can imagine before. Yes…Time and tide wait for no man. No men so powerful to stop the flow of time. Not even to match it speed.

I am not too sure whether I am the only one who feel or notice that each passing day is becoming shorter and shorter in time. There are so much thing to do, but so little time available at hand. There is not much leftover in between the space for me to have any leisure moment at will. Not like the ole days. Nowadays, I have to really and literally ‘watch’ the time and pay much attention to its flow so that I can fit in every single task into the void it left behind. But time seems never to pay much attention to me.

Now Ramadan al-Mubarak is just around the corner. It seems like yesterday I celebrated the joy of Ramadhan, rejoicing and hoping for all the barokah the holy months has to offer. Once again the feeling is flushing and filling deep inside me. Welcome back Ramadan.

Wishing all of you my blogger friends, a blessing month of Ramadan ahead.



44 Responses to “Time and tide wait for no man”

  1. …SELAMAT BERPUASA Dr. dan seisi keluarga… mohon dikurniakanNya barokah di sepanjang Ramadan dan ke akhir hayat… amin…

  2. Salam Dr,Agree with u.. rasanya macam baru jer sambut Ramadhan last year.. dah masuk tahun yang baru.. Anyway, Selamat berpuasa dan menjaga hati dan pancaindera kita daripada pantang larang semasa berpuasa.

  3. salam..amboi..terliur saya tengok laksa johor tu..cepat betul masa berlalu…selamat menjalani ibadah puasa Dr Sam. Semoga kita semua mendapat keberkatan. Jangan lupa besahur nanti..

  4. salam doc, hurrmmm…sodapnye…tgh berpuasa tak bley tengok tu…apapun selamat berpuasa & mengimarahkan Ramadhan.

  5. Salam sahabatku…Moga Allah limpahkan kesihatan yang berpanjangan buat sdra dan sekeluarga terutamanya menjelang Ramadhan esok atau lusa.Selamat berpuasa dan menghayati ramadhan..

  6. Salam Ramadhan,Semoga sentiasa diberkati Allah hendaknya.

  7. Salam dr Sam..benar.. masa sekarang terlalu singkat rasanya. Seolah-olah jarum jam tu berpusing terlalu pantas dari jarum jam dulu-dulu..huhu. Semput dibuatnya..ahaa..saya pun rasa begitu. Macam baru bulan lepas balik sambut raya..huhu..apa pun, selamat menjalani ibadah puasa buat Dr Sam sekeluarga. PS:Dok balik ganu sambut pose?;)

  8. salam,Memang betul. cepat betul masa berlalu..selamat menyambut Ramadhan utk DrSam sekeluarga.catz

  9. Selamat Menyambut Ramadan. Moga dirahmatiNya dengan hati yang rindu mengerjakan amal ibadat sunat di bulan yang mulia ini.

  10. yohteh,salam Ramadhan yohteh. Saya mendoakan yang sama buat yohteh sekeluarga. semoga kita dapat menyempurnakan ibadah kita dibulan yang mulia ini dengan lebih sempurna. Insyaallah…kalu diizingkang dan takdok aral, ambe rase je nok gi beraye dumoh yohteh mintok duik ghaye sket…Hunny,salam Hani. cepat sungguh masa berlalu. tak terkejar rasanya. makin lama, semakin terasa kesempitan waktu yang Allah kurniakan. Memang tanda-tandanya semakin jelas.Insyaallah…pancaindera pun akan berpuasa sama. Salam Ramadhan al-mubarak.

  11. annfrendly,salam ann. laksa tu memang feveret isteri dan saya. saje teringat pernah makan disitu, baru-baru ni menyinggah menjamu selera.Terimakasih diatas ingatan berpuasa, amalan sunnah yang digalakkan. Selamat berpuasa buat ann dan keluarga.nahmy,salam nahmy. betul tu…bulan puasa banyak cobaan dan godaan yang perlu di hadapi. Semoga bulan Ramadhan yang mulia ini memberi rahmat yang melimpah ruah buat kita semua.

  12. Abd Razak,Salam saudaraku. terimakasih diatas doa tersebut. Insyaallah semoga kita semua mendapat segala rahmat yang dijanjikan oleh Allah S.W.T di bulan yang mulia ini.Ismail Fitry,salam Ramadhan buat saudara. Semoga dikurniakan kekuatan dan semangat menjalani ibadah di bulan yang mulia ini.Afida Anuar,Salam Afida. Benar dan tepat sekali. semoga kita semua tiada lalai dan alpa dalam mengerjakan amanah dan ibadah di bulan yang mulia ini.p/s: Insyaallah, tahun ni beraya di ganukite. Tahun lepas lagi dah beli tiket🙂

  13. catz,Salam catz. masa tidak pernah memandang ke belakang. cuma kita yang perlu mengikuti dan memenuhi rentah perjalanan masa tersebut dengan sebaik mungkin.Salam Ramadhan al-mubarak buat catz dan keluarga.aliff muhammad,Salam aliff. Memang bulan ini amat dirindui dan ditunggu-tunggu. semoga kita dapat memunafaatkan sepenuhnya peluang yang diberi oleh Allah S.W.T dan digunakan sebaik mungkin dengan diisi amalan-amalan dan ibadah yang sempurna.

  14. when asked what do u wish for, dulu² mesti nak material things… skrg i wish for more time! maksudnya kita dah tua kot? :)selamat berpuasa, dr sam & keluarga

  15. salam ramadhan doc..semoga segalaya lebih berkat tahun nie..salam ramadhan buat keluarga juga ya..:)

  16. KOG,couldn't agree more with you. time is even more precious than any money could buy. Selamat berpuasa KOG. Jaga diri dan jaga ibadat (serta jaga makan :)mEiZ SHA,Salam ramadhan. saya doakan agar kita semua dapat menyambut dan menjalani ibadah puasa kita dengan sempurna.

  17. dr sam.. selamat bersahur mlm ni ya…

  18. Semuga Barokah dan nikmat Ramadhan mengiringi segala usaha anda dan keluarga (dalam mencari redha ALLAH)

  19. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار… ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°Salam ramadan Al Mubarak.. buat pembaca blog kamihttp://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/Ramadan bulan yg mulia..Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.wahhhh sodapnya… cambr nak posa ni… lama tak gi kampung baru berbuka kat sana…

  20. Selamat menjalani ibadah berpuasa kpd DrSam sekeluarga..

  21. besi,sama-sama kita mula bertarawih dan bersahur malam ni dan pagi esok. Wan Shariff,Salam Ramadhan buat Ayoh Wang sekeluarga. semoga segala ibadah kita dibulan yang mulia mendapat keberkatan yang melimpah ruah.Afzainizam,Jin syaitan mungkin dibelengu, tapi jin manusia yang menjadi pengikut iblis perlu kita jauhi dan berhati-hati.Selamat menyambut Ramadhan al-mubarak.Bulan Ramadhan di Kg Baru memang bertambah meriah. Sally,Semoga ramadhan kali ini memberi lebih kemulian dan keberkatan kepada Sally sekeluarga.

  22. Salam ramadhan dan maaf zahir batin dari kami sekeluarga

  23. Selamat menjalani ibadah puasa buat Doc n family,n semuga mendapat segala keberkatan Ramadhan.Yes..its Rmadhan again.terasa Rmadhan yg lepas baru saja berlalu..

  24. denaihati,Salam Ramadhan sahabat. Semoga dibulan yang penuh dengan kerahmatan, keampunan dan nikmat dari Allah S.W.T yang tidak terhingga ini dapat dimunafaatkan dengan sempurna oleh kita semua.madam gold,Salam madam. selamat menyambut Ramadhan al-mubarak dari kami sekeluarga.

  25. Salam Dr Sam..Selamat menjalani ibadah puasa dan ibadah2 yang lain..semoga ibadah tahun ini lebih cemerlang dari tahun2 sebelumnya..

  26. salam,what you say is true, time moves so fast..Selmt berpuasa..

  27. Dr.,Tu sesi makan2 menyambut puasa ke ?Selamat Menyambut Ramadhan to you and your family.

  28. Arianni,Salam Arianni. Sama-sama kita mendoakan yang terbaik untuk umat Islam seluruhnya.penjejak maya,true and nothing but true :)Salam Ramadhan al-mubarak.3yearshousewife,sebenornya tu gambor dah lama. Wife teringin nak makan laksa muor. Teringat kami pernah singgah di Kg Baru makan di situ, lalu suatu hari saya bawa wife makan situ le🙂 Salam Ramadhan al-mubarak to you and your family too.

  29. salam ramadan dan selamat berpuasa..cepat sungguh masa berlalu….moga kedatangan ramadan kali ini membawa seribu rahmat buat kita semua….

  30. uuuuhh!that looks like laksa penang.. i make one hell (..heaven) of a good laksa penang!selamat berpuasa.

  31. arsaili,Salam sahabat. lama tak dengar khabar berita. Insyaallah, dipermudahkan segala urusan di bulan yang penuh dengan keberkatan ini.Encik ArifO,Sabor…sabor…Ida Athanazir,One hell of good laksa pinang is surely very enticing to our taste bud.Selamat menyambut Ramadhan almubarak.

  32. Salam DrSamKita tetap selalu ditinggalkan waktu. Sebab kita lambat & dia pantas! As a retiree I thought I'd have a lot of time to do those things that I've never managed to do before. Temberang! Lots of time spent, but not much has been accomplished. The older you become, the more will you feel that time simply flies!Selamat menjalani ibadah puasa.

  33. Salam Dr Sam,Terima aksih di atas kesudian Dr mengunjungi laman SSDL saya, sungguh terharu apabila datangnya orang hebat menjenguk saya di sana. SELAMAT BERPUASA DI BULAN YANG PENIH BARAKAH INI PADA DR SEKELUARGA,

  34. Have a blessed Ramadhan Sir!It's been ages since we last met..hu hu huWarmest regards to your beautiful wifey + handsome soldiers : D

  35. salam ramadhan too dr

  36. ♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥—-==–Ramadan Mubarak—==—-أهلا وسهلا يا رمضان!! … رمضان كريم(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥Salam ramadan Al Mubarak.. buat pembaca blog kamihttp://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/Ramadan bulan yg mulia..Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda.. ada bubur lambuk tak kat kg baru tu… katanya sodappppp

  37. Doc,Selamat Berpuasa dan Selamat Menunaikan ibadah di bulan yang mulia ini..

  38. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار… ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°Salam ramadan Al Mubarak.. buat pembaca blog kamihttp://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/Ramadan bulan yg mulia..Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.wooohhh laksa kah ituuu mee bandung kahhh ituuu… mintak skit

  39. salam dr. , selamat berpuasa dan berterawih yea.sedapnya mi bandung dak laksa tu…

  40. selamat berramadahan to you and family…and lagi dua minggu dah nak raya…yes time really flies and i havent accomplished a lot…for the hereafter, even after so many reminders lately….

  41. .•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. —-==–Kami Mengucapkan—==—-Selamat Hari Kemerdekaan ke 53 '•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' buat pembaca blog kamihttp://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.comaku nak ucapkan salam kemerdekaan pada kamu…. dah 53 tahun dah merdeka

  42. Assalamualaikum Dr Sam,saya singgah utk mengucapkan:1. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.2. Semoga segala doa, ibadah dan taubat kita dimakbulkan-Nya dan semoga berbahagia dunia akhirat.3. Terima kasih sudi menjalin silaturrahim yang sungguh bermakna & berkongsi pengalaman yang sangat berharga.4. Terima kasih juga kerana sentiasa memberi sokongan.5. Berhati-hati di jalanraya.

  43. http://site.ru – [url=http://site.ru]site[/url] site site

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: