The second Haiku

Hujan lebat 3 hari
Satu Kelantan dilanda banjir
airmata

40 Responses to “The second Haiku”

  1. Saya paling suka haiku. Simple🙂

  2. tiba hujan airmata berjurai,tika kemarau kokok berderai…Dr…pantun ke haiku nih..?@^*&@

  3. satu anugerah yg Esabuat hambaNyaseribu hikmahsabar dgn ketentuanNyapasti menyusuri kesenanganairmata…alhamdulillah

  4. hazeleyed Says:

    mohom agar ianye cepat berlalu…mentari menyinar kembali

  5. Pn Kartini Says:

    salam:)Dah sampai musimnya tu…Hujanlah dia…

  6. Salam…:)Hujan tetap patuh dgn perintah Allah, cumanya kita manusia ni kerap ingkar dan sering lupa…

  7. kucingorengemok Says:

    i could never really grasp haiku… tapi nak sambung – tu johor belum lagi! hehe

  8. harapnya banjir tidak teruk sgt hendaknya….letih nak cuci balik umah kalau dah masuk air

  9. harap x ada yang jadi mangsa lemas banjir…semoga org kuala terengganu (seluruh pantai timur secara amnya )selamat sejahtera hendaknya,ameen…

  10. rembatan qalbuasakan jiwakalahbola

  11. adiwarnatasya Says:

    Hujan Anugerah Allah…"Didoakan semoga tak ada banjir teruk yg melanda…Aminnn:)"

  12. VersedAnggerik Says:

    masa kalah bola hari tuh…mujur tak banjir DARAH!

  13. aliff muhammad Says:

    Salam,Doc,Sudah dua minggu genapDisirami titis mutiaraDalam gelap alam

  14. tchersally Says:

    Satu Kelantan dilanda banjir airmatanot mine of course..ni haiku ke hape ni doc? hikkss..

  15. Hujan dan air mata…Sering digandingkan…menjadi metafora….;

  16. laki cikgu kimia Says:

    ujian itu kadang2 kita tewas..

  17. banjir semakin hari semakin terukbalasan pada manusia yang setiap saat menggondol hutan tanpa memikirkan masa depan generasi akan datang

  18. Memang pilu dgn berita banjir & penderitaan sdra-sdra kita yang mengalaminya. Tak boleh bayangkan sangsaranya para keluarga yg terlibat. Patut banyak wang ehsan dicurahkan ke negeri-negeri yg ditimpa musibah ni. Dan orang tak lupa, dlm membantu, utk membezakan wang ehsan drpd royalti.

  19. Salam. Hai Sam..Dah lama Miss Anne tak lalu mana2. Now rasa nak mula join balik fellow blogger…just came back from K.Trengganu…rain..rain..rain. Flight turbelence…By the way I'm promoting Majalah POTENSi in KT. From last month I write for Majalah POTENSi as columnist…harap ada baca…bnyak informasi..

  20. hehe. monsoon seakan2 setuju dengan apa yang berlaku. sama2 menangis. sama2 banjir.

  21. Hujan lebat lagi ke kat kelantan? Kat Ganu ni dah okay …Haiku tu puisi ke ? Macam pernah dengar, tapi di mana, ya…?

  22. Ida Athanazir Says:

    memang the time of the year ni… tapi bila sampai banjir membanjir, kesian betol tengok penduduk specially budah budak skolah:/

  23. penat mlm tu pkai baju kelantan..isk isk

  24. nangis ke?? huhu

  25. banjir di kelantan tu betul kawasan kampung ejam..hurmm..

  26. hi DrSam,tgk kat TV, kelantan banjir..kasihan pula tgk mereka..hemm..p/s: saya dah pindah rumah baru (blog baru).

  27. geraugebang Says:

    lebih hebat jika banjir di jiwa.

  28. This comment has been removed by the author.

  29. musim banjir ni…kesian kat bebudak nak amik spm next week…

  30. madam gold Says:

    Salam Doc,Yes,an intermittent rain.Through out the night I kept peeping through my window to see if water has risen.Luckily I am on higher ground… Only the school's population decreasing…

  31. Sir Pök Déng Says:

    Pohon pencerahan Dokter,Dalam benar maksudnya.

  32. kalau adik nangis.. abah pun kata hujan dah lebat… adik tinjau kat luar .. mana ada hujan hehe

  33. siann kannns..

  34. Salam Dr. Lama saya tak singgah . Makin ganas nii….. angin dan hujan.Memang sifatnya begitu bila tiba waktunya.

  35. Zareda Norman Says:

    titis hujansebatidengan air matalesu..menanti pelangi….salam Dr samsemoga suasana sejuk ini mampu menggembirakan jiwa jiwa yang kepijaran..

  36. Salam Dr.Sam.Imej mula-mula Pak Ngah sang kepala ular, rupa-rupanya bunga kembang separuh, internet lambat selak, selepas lama menunggu baru nampak jelas.Agaknya dia menyambut hujan kot.

  37. Dekat 2 minggu dah Dr….Masih berhujan air mata…..Apakah?

  38. encik ariff Says:

    hujan rahmat.:)

  39. thanks sudi singgah n komen dkt blog saya..er,bro nih keje apa?umah dkt kelantan ek?apapunselamat ari raya aidiladhamakan lembu jgn bebanyakkang macam2 penyakit plak dapathaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: