An open letter to my beloved wife

Kehadapan adinda yang dikasihi dan diingati sokmo,

Pertamanya dinda, maaf dipinta kerana warkah ini hadir bukan tepat pada harinya. Namun terlewat pun bukanlah sengaja, sehari dua sahaja lebih baik dari terus lupa.

Bersempena ulangtahun ke-17 ikatan cinta kita, buat sekian kalinya kanda meluahkan pendaman rasa kasih sayang yang tidak terhingga. Bahkan hari-hari yang dilalui bersama tidak sedetikpun terasa sunyi dan sepi dengan kehadiran dinda, namun penuh bermakna. Ditambah dengan kurniaan empat cahaya mata anugerahNYA, yang comel-comel belaka, tiadalah lagi bahagia yang dipinta.

Dinda,

Banyak sudah liku ranjau onak duri dilalui bersama. Susah senang bersilih ganti tidaklah terkira, menjadi asam garam hidup kita. Pengorbanan dinda tiada galang gantinya tak terbalas rasanya. Hanya doa mampu kanda panjatkan agar ikatan suci ini berkekalan dan diredhai hingga keakhirnya. Terimakasih tidak terhingga kerana sudi bertakhta dihati, teman hidup dikala suka dan duka penglipurlara.

Akhir kata penghujung bicara. Cinta ini tidak pernah luntur dari dulu kini dan selamanya. Akan kanda pegang erat hingga ke hujung dunia.

Peluk cium dari kanda,

DrSam

51 Responses to “An open letter to my beloved wife”

  1. Aduh…..

    Alangkah…..

    Tahniah buat dinda dan kandanya….
    Semoha terus dirahmati Allah…

  2. romantik nyerrr

    tahniah
    moga bahagia sokmo

  3. Zareda Norman Says:

    Dr Sam

    Vavavava…

    17 tahun bersama, tentu ikatan kasih sayang tu bertambah mekar dan mewangi kan…

    salam ulangtahun perkahwinan buat DR sam dan isteri

  4. bspotgurl Says:

    Bestnya…
    Semoga Happy selalu okay

  5. doc,this is sooo sweet..mesti ur wife nanges baca ni.Anyway…

    I wish both of you to have a great moments together until the end with a great kids n family…

    Happy Anniversary..

  6. He he he he..
    well,
    bagus la you punya "AYAT AYAT CINTA"!!

    okay, moga moga you all berdua sejahtera bersama keluarga hingga ke akhir hayat!!

    smileeeee

  7. aliff muhammad Says:

    Salam,
    Tahniah Dr. Sam dan isteri. Wah sudah hampir dua dekad. Sungguh romantik suratnya.

    Itu gambar pertama, tujuh belas tahun dulukan?

    Semoga jodoh kalian sampai ke syurga.

  8. amboi tak terkata kak teh dibuatnya. Tahniah dan semoga kasih berpanjangan dan berkekalan ke anak cucu!

  9. Emblem of Purity Says:

    Happy anniversary to both of you. May all the happiness and bless in the world be yours.

  10. Salam Dr,

    Moga kehidupan rumah tangga kalian terus bahagia…

  11. Mencari Sinar Bahagia @ Tommy Says:

    Salam Dr,

    May your love with your wife countinue to grow..:)

  12. grow2g3th3r Says:

    so sweeeeeeeeeeetttt…
    terharulah pulak…………..anyway.. congratulations to both of you..

    semoga ikatan perkahwenan ini berkekalan hingga selama2nya…

  13. kucingorengemok Says:

    uihh, malu² plak saya baca, hehe… selamat sejahtera di dunia & akhirat hendaknya🙂

  14. Noraishikin Mohd Salleh Says:

    alhamdulillah…slmt ulang tahun🙂
    sgt sweet yer en. Dr..hehe

    smoga berkekalan selamanya.amin!~

  15. Pn Kartini Says:

    salam..
    Tahniah..happy anniversary to both of u..
    semoga kasih kekal abadi..dan sentiasa utuh di sanubari..:)
    Senyum sokmo deh!:)

  16. *SiRibenMerah Says:

    salam..
    congrats to both Doc sam n Sis Zayda..
    happy anniversary.. walawehhhh~
    romantika sungguh melihat entry ini..
    euwww~ jeles la sbb still single lagi. ahahahaha…

    best wishes to both of u and happy always..

    *hugs n kisses from langkawi with love*

    p/s: jeles oooo tgk pic winter sonata tuh..

  17. ouT oF My MinD Says:

    happy anniversary…!!!

    siap buat public confession lagi hah…jeles saya dgn keromantikan drsam nie…hehehhe

  18. hi wifey dr sam! dah umur anak dara dah perkahwinan dr ini.

    hepi selamat ulang tahun!

  19. tchersally Says:

    so so sweeeeettt!! moga terus bahagia hungga ke syurga..

  20. selamat berbahagia selalu dr sam
    17 tahun dah bersama…..hmmm tahniah DR

  21. waaaaaaaaaaaa so sweet doc..:)

    moga bahagia sampai hujung nyawa berdua.:)

    moga sentiasa di bawah redha ilahi
    amin
    🙂

  22. Merpati dua sejoli
    Moga dilindungi
    Yang Maha Suci

  23. Lady Marko Says:

    Bergenang air mata…hhehehe…

    Moga kekal bahagia, dilimpahi barakah di dalam rahmat dan kasih sayangNya. Amin.

  24. selamat ulang tahun ke 17!

  25. madam gold Says:

    Happy anniversary doc.Semuga hari2 depan terus bahagia…MG tumpang gembira bila tenguk orang lain bahagia.
    Romantic jugak rupanya doc ni.

  26. huhu…tahniah2 docSam.
    send shiver down my spine lah ur post nih…
    17years a long time…
    congratulations.

    btw, the first pic, so romantic!

    n_n
    g

  27. salam..i just cant help it..rasa nak gelak guling2 when i saw u with that jeans yg sempit kat kaki and shirt baju tu di lipat….ahahahahaha just beyond my imagination.
    Take a deep breath (after puas tergelak)…ha baru nak wish both of u happy aniversary…may ALLAH grant all his blessing to ur family…

    psst kak zai just few days lewat…we guy not so good with this la..some even totally forgot..so consider not bad la

  28. melankolik, romantis, semoga sentiasa berbahagia hingga ke akhir hayat

  29. Cahaya hidup Says:

    eceh,eceh…sedap doh yer….17 tahun….anyway, congratulation! may allah bless you all….

  30. what a lovely romantic gesture!

    congratulations on 17 years of bliss to you and your missus, doc sam!😀

  31. Adusss … selamat ulang tahun! Semoga berkekalan. Amin!

  32. s@yangh@sni Says:

    wauuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!
    romantiknyer…
    bertuahnyer sang isteri…

    sayu ja!!!

  33. Woa, this is so sweet.😉 And the pictures too.

    Happy Anniversary to both of you. Have a wonderful one this year and more years to come.

  34. Salam and best wishes Dr Sam and Isteri on your 17 anniversary.

    Its obvious now why the wife has me today visit your blog. I agree its beautiful and especially being you the golfer, too!

    Learn the romantic melayu dayu lah ..I can imagine she will entreat me! OK but that would be a lot learning yet!

  35. How sweet!!!
    happy anniversary! may Allah bless you n family…
    have a great day ahead! take care!

  36. hazeleyed Says:

    Dr Sam
    Wow!Cayalah awak…akak suka!
    Happy Anniversary. Moga berkekalan hingga akhir hayat.

  37. happy anniversary..ours will be the 11th end of this month. thanks for coming to my blog. i wish i'll get a letter like this on our 17th!

  38. umie@kakyong Says:

    wauuuu.. romantiasnya DRSam… apa pun Happy Anniversary, semoga aman bahagia dan berkekalan hingga akhir hayat… amin…

  39. Salam Dr.Sam.
    Wah romantiknya, salah satu cara bajai dan suburkan kasih sayang, semoga berkekalan.

    SELAMAT BERPUASA.

  40. Menemui rakan-rakan blogger sekelian,

    Terimakasih tidak terhingga diatas ucapan-ucapan yang diberikan. Terharu sungguh diri ini mempunyai ramai kawan yang baik hati seperti kalian. Semoga kalian jua mendapat bahagia bersama pasangan masing-masing dan berkat berpanjangan.

  41. Faisal Admar Says:

    congrats doc dapat bertahan sehingga hari ini dan happy anniversary buat doc dan isteri.

    bila kita sentiasa dilamun cinta, semuanya indah dan keceriaan selalu terpancar di wajah.

    bila kita selalu senyum, wajah pun nampak muda dan menarik.

    semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat🙂

  42. Salam perkenalan.17 tahun macam-macam dah berlaku ya, dr.

  43. so sweet..

    🙂

  44. Helmi Razali Says:

    This entry was very honest and sincere. I'm glad i stumbled upon your blog.🙂

    Salam Ramadhan

  45. waduh..waduh drSam naik bulu roma baca surat cinta ni..selamat ulangtahun perkahwinan semuga jodoh berkekalan hingga akhir hayat..
    salam ramadhan almubarak buat dr sekeluarga

  46. Faisal Admar,
    Selalu berdoa agar cinta tetap mekar dihati.

    Terimakasih mendoakan untuk kami berdua. Semoga Faisal ketemu kekasih hati.

    abu muaz,
    salam ukhuwah. Memang betul tu, bermacam pahit manis dilalui bersama.

    CATZ,
    thak you.

    Helmi razali,
    It been a while I didn't visit your blog. thank you.

    Salam Ramadhan.

    Datin El,
    Terimakasih Datin. Doakan yang sama untuk Datin berdua. Salam Ramadhan untuk Datin sekeluarga.

  47. Happy Belated Wedding Anniversary DrSam.

    Salam Ramadhan🙂

  48. ReActivateZul Says:

    ::: [huhu] romantiknyer gambar..
    ::: ramai kawan2 opis tengok sini
    ::: kata mereka romantik pegang
    ::: peha lagi [hehehe].. anak2 bro
    ::: dah besar2, buat baju melayu
    ::: sama2.. aahh teringat plak zmn
    ::: dulu2 masa kecik.. best ler..
    ~ happy aniversary bro..

  49. PerantauSepi1306 Says:

    Happy anniversary to both of you, may your love lasts forever ;D

  50. Yern Ain,
    thank you and wishing you a blissful month of Ramadhan.

    ReActivateZul,
    He…he…mulanya segan juga nak letak gambor romantika d'amor camtu. Harap-harap kita semua mengekalkan keromantisan bersama pasangan hingga keakhirnya. Terimakasih.

    PerantauSepi1306,
    Thank you and let's pray the same to all of us.

  51. salam dr sam…happy 17th annvrsary…smoga kekal hingga ke akhir hayat..wah..so romantic maaa..hehee..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: