Seventh sons of a seventh son

Masih lagi cerita TAG. surat berantai dari cik mimie. Jawapannya…

7 ciri wanita/lelaki idaman anda

  1. wanita yang mempunyai sifat kewanitaan
  2. wanita yang menghargai sifat kewanitaan
  3. wanita yang menghormati dirinya sebagai seorang wanita
  4. wanita yang mengekalkan sifat dan ciri-ciri kewanitaanya
  5. wanita yang masih wanita
  6. wanita yang tahu menjaga hati lelakinya
  7. seorang wanita dan hanya wanita

7 ciri wanita/lelaki yang anda tidak suka

  1. wanita tapi lelaki
  2. lelaki tapi wanita
  3. wanita pot pet (sekali sekala o.k)
  4. wanita banyak kaki
  5. wanita panjang kaki
  6. wanita yang tidak tahu menjaga hati lelakinya
  7. wanita itu, jika bercakap matanya bulat

7 orang yang anda pernah minati seumur hidupmu

  1. Ayahanda
  2. Bonda
  3. nenda
  4. adinda
  5. adiknda
  6. anakanda
  7. cikgunda

7 perasaan jika keluar dengan orang yang anda minati

  1. sayang
  2. kasih
  3. rindu
  4. cinta
  5. mesra
  6. belaian
  7. hormat

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan

Tujuh keajaiban dunia (Seven wonders of the world)

7 barangan istimewa yang akan dihadiahkan kepada pasangan

  1. anak pertama
  2. anak kedua
  3. anak ketiga
  4. anak keempat
  5. anak kelima
  6. anak keenam
  7. anak ketujuh

7 lagu yang anda akan dinyanyikan kepada pasangan

  1. sekuntum mawar merah
  2. Munkir bahagia
  3. Tika begini
  4. Careless whisper
  5. Suatu masa
  6. Hingga akhir nanti
  7. Lagu selamat harijadi pada ulangtahun hari lahirnya

7 rakan yang anda akan tag

Tujuh orang pertama yang menjadi follower blog ini🙂

jangan mare, nanti kena jual.

68 Responses to “Seventh sons of a seventh son”

  1. fahmi latiff Says:

    a’KUM

    DrSam.. hehehe… berkesempatan jugak buat tag yer… cayalah DrSam… u memang best…🙂

  2. fahmi latiff Says:

    a’KUM

    DrSam.. hehehe… berkesempatan jugak buat tag yer… cayalah DrSam… u memang best…🙂

  3. fahmi,
    adat berkawan begitu. ni pun masih ada lagi yang belum dijawab. tunggu masa sesuai.

  4. fahmi,
    adat berkawan begitu. ni pun masih ada lagi yang belum dijawab. tunggu masa sesuai.

  5. tchersally Says:

    wuhuuu..interesting..err..please refer to my n3 on “if one day..”..i’ve answered ut Q..hohoho..

  6. tchersally Says:

    wuhuuu..interesting..err..please refer to my n3 on “if one day..”..i’ve answered ut Q..hohoho..

  7. tchersally Says:

    *ur

  8. tchersally Says:

    *ur

  9. PJ selamba Says:

    7 anak?
    erm
    ramai tul

  10. PJ selamba Says:

    7 anak?
    erm
    ramai tul

  11. Ehehe. Cikguanda? Tak penah dengar pulak…

  12. Ehehe. Cikguanda? Tak penah dengar pulak…

  13. salam…menarik betul..tapi sy nak tanya wanita n lelaki yang byk kaki tu mcm ner??? compius gak hehe..

  14. salam…menarik betul..tapi sy nak tanya wanita n lelaki yang byk kaki tu mcm ner??? compius gak hehe..

  15. tchersally,
    TQ. lama tak singgah Kota Baru.

    PJ selamba,
    perancangan awal begitu. kita hanya merancang, tuhan menentukan.

  16. tchersally,
    TQ. lama tak singgah Kota Baru.

    PJ selamba,
    perancangan awal begitu. kita hanya merancang, tuhan menentukan.

  17. Zatil,
    istilah baru kamus blogger🙂

    aisyah,
    salam, maksudnya yang tak normal dan diluar penerimaan norma manusia.

  18. Zatil,
    istilah baru kamus blogger🙂

    aisyah,
    salam, maksudnya yang tak normal dan diluar penerimaan norma manusia.

  19. MariaFaizal Says:

    I need to know the meaning of ‘wanita banyak kaki’…

    And, kalau mata wanita itu memang naturally bulat, how yea Dr?

  20. MariaFaizal Says:

    I need to know the meaning of ‘wanita banyak kaki’…

    And, kalau mata wanita itu memang naturally bulat, how yea Dr?

  21. Bro, cool😀

    7 cool answers.

  22. Bro, cool😀

    7 cool answers.

  23. salam..dr sam..tak meroyan ker org sebelah perihal akan hadiah anak sampai anak 7,,ahahahaha

  24. salam..dr sam..tak meroyan ker org sebelah perihal akan hadiah anak sampai anak 7,,ahahahaha

  25. Daniel Ng Says:

    Yo! yo! yo! the answers are so cool man, I love the most is the answer for the women that you dislike..wanita tapi lelaki, lelaki tapi wanita…very funny! LOL!

    Btw, I am quite curious you can sing Careless whisper… wow! you must be a good singer than!

    Good one, bro!

  26. Daniel Ng Says:

    Yo! yo! yo! the answers are so cool man, I love the most is the answer for the women that you dislike..wanita tapi lelaki, lelaki tapi wanita…very funny! LOL!

    Btw, I am quite curious you can sing Careless whisper… wow! you must be a good singer than!

    Good one, bro!

  27. Aku….
    Wanita yang sentiasa sepet matanya..walaupun sedang marah….He..he..

    Pss: orang Jawa mnemang kalau marah,metanya dikecilkan!!!

  28. Aku….
    Wanita yang sentiasa sepet matanya..walaupun sedang marah….He..he..

    Pss: orang Jawa mnemang kalau marah,metanya dikecilkan!!!

  29. Hidup KOKA Says:

    Dr Sam….
    Aku ter tinggal kapal le!!!
    1) TAG tu apa?
    2) 7 anak???? ish.. Aku dah ada 4… Lagi 3, Cawangan baru ler!!!!

    Cheers!!!

  30. Hidup KOKA Says:

    Dr Sam….
    Aku ter tinggal kapal le!!!
    1) TAG tu apa?
    2) 7 anak???? ish.. Aku dah ada 4… Lagi 3, Cawangan baru ler!!!!

    Cheers!!!

  31. cendawanintim Says:

    abang ni kan, saja je nak suh orang godek2 follower tu, tu bebenornya nak bagitau follower dah melebihi saya kan..kan??!!hiks!

  32. cendawanintim Says:

    abang ni kan, saja je nak suh orang godek2 follower tu, tu bebenornya nak bagitau follower dah melebihi saya kan..kan??!!hiks!

  33. MariaFaizal,
    I’ll elaborate more during our sushi outing. How about that?

    Greg,
    You see bro. I think we have to seriously consider declaring this week as a tag week! This business of tagging is really getting into me now🙂

    arsaili,
    orang sebelah jeling semacam je.

    Daniel,
    We should go out and do some serious jamming or Karaoke session together one day. Beware though, please get some umbrellas ready !

  34. MariaFaizal,
    I’ll elaborate more during our sushi outing. How about that?

    Greg,
    You see bro. I think we have to seriously consider declaring this week as a tag week! This business of tagging is really getting into me now🙂

    arsaili,
    orang sebelah jeling semacam je.

    Daniel,
    We should go out and do some serious jamming or Karaoke session together one day. Beware though, please get some umbrellas ready !

  35. xiinam,
    mata sepet tu sebab rabun jauh kot. orang jawa marah mata sepet? cuba perhati betul-betul Pendekar Mustar kg Pinang Sebatang tu bila marah, terjegil aja matanya🙂

    hidup KOKA,
    Dont worry bro. Kapal TAG akan melanda bila-bila masa kalau nasib tak baik. Jawab aja le.

    buka cawangan tu kena tengok jajahan takluk juga. silap haribulan ….🙂 selamat melobi. Aku angkat bendera putih.

    Cendawanintm,
    kalau mare lagi comel cik adik ku ini. follower ku numero uno.

  36. xiinam,
    mata sepet tu sebab rabun jauh kot. orang jawa marah mata sepet? cuba perhati betul-betul Pendekar Mustar kg Pinang Sebatang tu bila marah, terjegil aja matanya🙂

    hidup KOKA,
    Dont worry bro. Kapal TAG akan melanda bila-bila masa kalau nasib tak baik. Jawab aja le.

    buka cawangan tu kena tengok jajahan takluk juga. silap haribulan ….🙂 selamat melobi. Aku angkat bendera putih.

    Cendawanintm,
    kalau mare lagi comel cik adik ku ini. follower ku numero uno.

  37. cik_mimie Says:

    anyway.. terima ksh sudi jwb tag sy..
    interesting sunggoh jawapannya…
    heheh

  38. cik_mimie Says:

    anyway.. terima ksh sudi jwb tag sy..
    interesting sunggoh jawapannya…
    heheh

  39. cik_mimie,
    harap tag yang diperam tidak basi. Adak berkawan, hati perlu dijaga.

  40. cik_mimie,
    harap tag yang diperam tidak basi. Adak berkawan, hati perlu dijaga.

  41. cik_mimie Says:

    xde hal punye..
    jwb tahun dpn pun xpe..
    xjwb pun xpe..
    sy no hal..
    xde paksaan dlm menjawab tag..
    asalkan DR SAM selalu bahagia..
    huhu…

  42. cik_mimie Says:

    xde hal punye..
    jwb tahun dpn pun xpe..
    xjwb pun xpe..
    sy no hal..
    xde paksaan dlm menjawab tag..
    asalkan DR SAM selalu bahagia..
    huhu…

  43. Kengkaru Kong Says:

    haha suka jawapan ko tu Doc… especially this one:

    7 barangan istimewa yang akan dihadiahkan kepada pasangan

    1. anak pertama
    2. anak kedua
    3. anak ketiga
    4. anak keempat
    5. anak kelima
    6. anak keenam
    7. anak ketujuh

    sudah ada half dozen tentera darat ni.. haha.. boleh bikin geng futsal cukup 7 orang

  44. Kengkaru Kong Says:

    haha suka jawapan ko tu Doc… especially this one:

    7 barangan istimewa yang akan dihadiahkan kepada pasangan

    1. anak pertama
    2. anak kedua
    3. anak ketiga
    4. anak keempat
    5. anak kelima
    6. anak keenam
    7. anak ketujuh

    sudah ada half dozen tentera darat ni.. haha.. boleh bikin geng futsal cukup 7 orang

  45. MariaFaizal Says:

    InsyaAllah..we're gonna have to plan when & where. But my hubby rite now so occupied with his work (& not really a fan of shushi :(). I'm in S.Alam & no good shushi place.I'll get back to you soon..

  46. MariaFaizal Says:

    InsyaAllah..we're gonna have to plan when & where. But my hubby rite now so occupied with his work (& not really a fan of shushi :(). I'm in S.Alam & no good shushi place.I'll get back to you soon..

  47. Daniel Ng Says:

    I would love to jamming and sing Karaoke with you but I have the better idea, what about we find seven different operators (masseurs) and asked for seven different type of massage? sound cool right?

    Let start calling now….

  48. Daniel Ng Says:

    I would love to jamming and sing Karaoke with you but I have the better idea, what about we find seven different operators (masseurs) and asked for seven different type of massage? sound cool right?

    Let start calling now….

  49. sape la agak nyer 7 org pertama tu yer ???

  50. sape la agak nyer 7 org pertama tu yer ???

  51. 7th son of the 7th son? Macam pernah dengar……satu kumpulan rock dari UK bukan? Lagu macam jerit-menjerit tu kira rock ler pada zaman sekarang. However, snow white got her 7 loves…..1st dwarf, 2nd dwarf, 3rd dwart, 4th dwart, 5th dwart, 6th dwart and 7th dwart………lucky she didn’t receive 7 evil stepmothers.

  52. 7th son of the 7th son? Macam pernah dengar……satu kumpulan rock dari UK bukan? Lagu macam jerit-menjerit tu kira rock ler pada zaman sekarang. However, snow white got her 7 loves…..1st dwarf, 2nd dwarf, 3rd dwart, 4th dwart, 5th dwart, 6th dwart and 7th dwart………lucky she didn’t receive 7 evil stepmothers.

  53. PeZaL H.E.O Says:

    Dr Sam..Thank u for visiting my blog….u have a nice blog also….aku rasa kekasih u akan pengsan kalau u nyanyi lagu mungkir bahagia kat dia…he he he

  54. PeZaL H.E.O Says:

    Dr Sam..Thank u for visiting my blog….u have a nice blog also….aku rasa kekasih u akan pengsan kalau u nyanyi lagu mungkir bahagia kat dia…he he he

  55. Dr.Sam.. visit u here.. good n3.. i like it.. thanks for the compliment, but iam not a profesional photog..

  56. Dr.Sam.. visit u here.. good n3.. i like it.. thanks for the compliment, but iam not a profesional photog..

  57. Sekarang banyak wanita yang tidak menghargai dirinya sebagai wanita, maka diperlukan edukasi kepada para wanita dan penanaman nilai-nilai agama sejak kecil…

  58. Sekarang banyak wanita yang tidak menghargai dirinya sebagai wanita, maka diperlukan edukasi kepada para wanita dan penanaman nilai-nilai agama sejak kecil…

  59. cik mimie,
    tahun depan kira dah expire kot.

    Kengkarung kong,
    belum cukup lagi. dulu rancangnya begitu. tapi tidak ada rezeki.

    MariaFaizal,
    If that is the case, Pak Li looks very promising too. mmm…a plan..

    Daniel,
    No wonder you sound very fresh and jolly good feeling lately .

    Erieq,
    No tujuh yang keramat, siapa terkena dia bertuah🙂

    Brader Jon,
    Welcome back brader Jon. I hope you have a very good CNY celebration and received a lot of Angpow this year. Yes, you’re right. it was a song from a UK rock band, Iron Maiden. Brader Jon, when are you going to introduce me your snow white?

    Pezal H.E.O,
    Tq. If you want, I don’t mind sharing with you the trick🙂

    Dodon,
    Let git it a try bro.

    Heny,
    setuju. Namun lelaki pun perlu belajar juga untuk menjadi lelaki sejati.

  60. cik mimie,
    tahun depan kira dah expire kot.

    Kengkarung kong,
    belum cukup lagi. dulu rancangnya begitu. tapi tidak ada rezeki.

    MariaFaizal,
    If that is the case, Pak Li looks very promising too. mmm…a plan..

    Daniel,
    No wonder you sound very fresh and jolly good feeling lately .

    Erieq,
    No tujuh yang keramat, siapa terkena dia bertuah🙂

    Brader Jon,
    Welcome back brader Jon. I hope you have a very good CNY celebration and received a lot of Angpow this year. Yes, you’re right. it was a song from a UK rock band, Iron Maiden. Brader Jon, when are you going to introduce me your snow white?

    Pezal H.E.O,
    Tq. If you want, I don’t mind sharing with you the trick🙂

    Dodon,
    Let git it a try bro.

    Heny,
    setuju. Namun lelaki pun perlu belajar juga untuk menjadi lelaki sejati.

  61. Cikgunda pun ada juga ke…hihihi

  62. Cikgunda pun ada juga ke…hihihi

  63. MariaFaizal Says:

    Me loikeeee Pak Li!
    Anytime soon as it’s very nearby my place🙂

  64. MariaFaizal Says:

    Me loikeeee Pak Li!
    Anytime soon as it’s very nearby my place🙂

  65. penjenayah.merah.jambu. Says:

    anak ketujuh?
    wawawawawawa..
    istimewa sungguh *wink2*

  66. penjenayah.merah.jambu. Says:

    anak ketujuh?
    wawawawawawa..
    istimewa sungguh *wink2*

  67. eh..my lucky number…7!
    🙂

  68. eh..my lucky number…7!
    🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: